Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@21:48:02 GMT

هزاران سفر به دریاها

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۲۵۷۲

هزاران سفر به دریاها

به گزارش همشهری آنلاین، نمایشگاه «انسان و دریا» با موضوع مروری بر هزاران سال ارتباط انسان و دریا، از ۲۵ آذر آغاز شده و برگزاری آن تا ۲۵بهمن در موزه‌ی ملی ایران ادامه دارد. در این نمایشگاه می‌توانید تکه‌ی کوچکی از تمدن چندین‌هزارساله‌ی ایران را ببینید.

طرح و نقاشی کشتی در نسخه‌ی خطی «فرح‌نامه» نوشته‌ی «ابوبکر ابن ابوسعیدجمالی» معروف به «یزدی»، سال ۵۸۰ هجری قمری

بنابر گفته‌ی «جبرئیل‌نوکنده»، مدیر موزه‌ی ملی ایران، یافته‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد ایرانیان در گذشته‌های دور، از منابع دریا برای تأمین مایحتاج خود استفاده می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه‌ی ماکت قایق سفالی شوش، توان بالای مردمان این سرزمین در کنترل، بهره‌برداری و استفاده‌ی هوشمندانه از دریا در ۶۲۰۰ سال پیش را روایت می‌کند و در دوره‌ی امپراتوری هخامنشی و حفر کانال سوئز، تسخیر دریا توسط ایرانیان به
 اوج خود می‌رسد.

در این نمایشگاه، ابزارآلاتی وجود دارد که گواه این گفته‌هاست؛ مثل مهره‌های صدفی غاریافته‌ی لرستان در دوره‌ی پارینه‌سنگی یا مُهر گلی از خزانه‌ی تخت‌جمشید در فارس که برای۴۶۰ تا ۴۹۲ سال پیش از میلاد است.

اثر امیرحسن بهجتی و ظهیرالدین آقاخانی

در مقاله‌ای با عنوان «تجارت دریایی ایران و هند در دوره‌ی باستان» آمده است: «بازرگانان خلیج‌فارس در هند با فروش کالاهای خود، انواع کالاهای دیگر را می‌خریدند. لباس‌های حریر، استبرق، قرنقل (میخک)، دارچین، فلفل، زعفران، هل، کتیرا، صدف، عاج، مروارید، مرجان، عطر، روغن ماهی و محصولات دریایی. بازرگانان هندی نیز کالاهای خود را از طریق دریای عمان به یمن و حَضرَموت می‌بردند و تجار یمنی آن را به حبشه، مصر، فینیقیه، فلسطین و مغرب منتقل می‌کردند.»

در میان گنجینه‌های مانده از آن دوران، علاوه بر وسایل مورد استفاده‌ی مردمان این سرزمین‌ها مانند قاشق صدفی ساسانیان در شوش یا ظرف سنگی،‌ وسمه‌جوش مفرغی و پیه‌سوز از سنگ‌گچ که همگی در سیراف بوشهر کشف شده‌اند و برای سده‌های اولیه‌ی اسلام هستند، ابزارها و ظرف‌هایی هم وجود دارند که نشان‌دهنده‌ی وجود بازرگانان و تجاراند؛ مانند سکه‌های سیمین در شوش خوزستان از زمان هخامنشیان، سکه‌ی زریندر سیراف بوشهر از کنستانتین دوم دوره‌ی بیزانس، سکه‌ی سیمین در بندر ماهشهر خوزستان در دوره‌ی ساسانی و سکه‌ی سیمین دوره‌ی الیمایی از ۱۴۷ سال پیش از میلاد تا ۲۲۴ میلادی. هم‌چنین ظرف‌هایی از مجموعه‌ی شیخ صفی‌الدین اردبیلی و بخشی از مجموعه‌ی امیرآباد  لاهیجان (محموله‌ی کشتی) هم هستند که در اواخر دوره‌ی قاجار و اوایل پهلوی بوده ‌است. به هرحال در این موزه، ۱۶۰ اثر تاریخی مربوط به دریانوردان به نمایش درآمده است. اگر می‌خواهید این سفر را خودتان تجربه کنید، بین ساعت ۹ صبح تا ۱۷ در موزه‌ی ملی ایران (ابتدای خیابان سی‌تیر) باشید.

عکاسی از نمایشگاه: محمود اعتمادی/ دوچرخه کد خبر 476721 برچسب‌ها نوجوان همشهری دوچرخه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوجوان همشهری دوچرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است

به گزارش خبرنگار مهر نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رییس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی این رویداد در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمدوند گفت: نمایشگاه با شعار بخوانیم و بسازیم از چهارشنبه ۱۹ تا شنبه ۲۹ در مصلی برگزار می شود، این نمایشگاه بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش، آگاهی و کتاب شکل می‌گیرد.

وی افزود: نمایشگاه این دوره با اهتمام دستگاه های مختلفی برگزار می شود که شایسته است از آنها تشکر کنیم. همچنین امیدواریم حضور ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد نقطه عطفی برای ارتقا دانش و پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور باشد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بعد از ۳۵ دوره به قوامی رسیده که جایگاه ویژه ای در تقویم خانواده ایرانی دارد. از خانواده ها برای حضور و بهره مندی از آثار ناشران و برنامه های متعدد فذهنگی دعوت به حضور می کنم امیدوارم میزبان شایسته ای بزای مردم و ناشران باشیم. تلاش شده بخش های مختلف ارتقا پیدا کند و ضعف و کاستی ها را جبران کنیم. در بخش های مختلف در زمینه میزبانی و افزایش سطح رضایتمندی در محیط نمایشگاه و آگاهی دادن به مردم فعالیت‌ها از پیش از آغاز نمایشگاه شروع شده و نقشه کامل غرفه ها تا فردا در دسترس رسانه ها است که به اطلاع مردم برسانند به این ترتیب پیش از شروع نمایشگاه مردم و رسانه ها از جانمایی مطلع می‌شوند.

این‌گزارش تکمیل می‌شود...

کد خبر 6097072 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • آماده سازی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران (عکس)
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • نمایشگاه موزه عبرت ایران در شیراون افتتاح شد